(ВІДЕО) Інженери безпеки

НАЗАД
10 травня 2024 11:41

Інженерне забезпечення під час бойових дій є невіддільною складовою усіх підрозділів, бо від нього залежить безпека та життя українських захисників.

Офіцер відділення інженерного облаштування бригади «Сталевий Кордон» на псевдо Борс, який вирішив стати на шлях військового ще у старших класах школи, розповідає про роботу свого підрозділу.

З отриманням бойового розпорядження інженери проводять розвідку місцевості та складають детальні плани майбутніх фортифікацій. Далі сапери «зачищають» територію від вибухонебезпечних предметів, після цього – особовий склад та техніка приступають до виконання робіт.

Окрім того, що роботи з облаштування укріплень фізично виснажливі, бійці «інженерки» ще й вкрай ризикують, бо їм часто доводиться працювати під інтенсивними атаками ворожих дронів. Задля безпеки бійців під час виконання будівельних робіт, розвідники застосовують засоби виявлення та протидії БПЛА і саджають «пташок» окупантів. Після цього ці дрони, як і інші виявлені вибухонебезпечні «подарунки» ворога, наші бійці відправляють у зворотному напрямку.

Державна прикордонна служба України постійно впроваджує інноваційні підходи протидії зовнішній агресії. До прикладу в «Сталевому Кордоні» впроваджено технологію мобільних бліндажів – готові модулі фортифікацій збирають в тилу, доставляють на позиції та за пару годин вкопують в землю. Це суттєво економить час та значно зменшує ризики під час виконання робіт.

«Головною мотивацією для мене є прагнення вигнати ворога з нашої землі та не допустити війни в нашій країні вдруге», - каже Борс.

Докладніше про роботу прикордонників інженерів «Сталевого Кордону» дивіться у відеоматеріалі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси